Nimbus Estate Chardonnay 2008

Mikä viini?
Nimbus Estate Chardonnay 2008 (100 % Chardonnay; 14,98 €)

Minkä kanssa nautittu?
Tuc-keksit, lohiunelma (savu- ja graavilohta, creme fraichea ym.)

Mitä etiketti lupaa?
Aromaattisuutta, kukkaisuutta, ananasta ja limettiä

Mitä rypäle lupaa?
Chardonnay: viileässä ympäristössä raikkautta, happoja, mineraalisuutta, lämpimässä raskaampaa hedelmäisyyttä. Jos Chardonnay on kypsytetty tammitynnyrissä, tammisuutta, vaniljaa, kermaa ja voita.

Kommentit

M: Chardonnay on aina ollut lempivalkoviinejäni. Uusien Oaked Chardonnay -lasien kanssa piti tietenkin kokeilla tammista chardonnayta. Chardonnay-lasit saivat minut aikanaan kääntymään Riedel-uskovaiseksi ja sama linja pätee edelleen, sillä juuri chardonnayn kanssa lasivalinta tuntuu vaikuttavan eniten. Riedelin Chardonnay-laseissa viini tuoksui hedelmäiseltä, sitruksiselta, vaniljaiselta ja voimaiselta, tavallisessa valkoviinilasissa viinin petroolisuus korostui melkein liikaa. Samoin Chardonnay-laseissa viini maistui hedelmäiseltä ja sitruksiselta, tavallisessa lasissa taas jopa niin hapokkaalta, ettei se olisi saanut kovin imartelevaa arviota. Lohiunelman kanssa viini sopi hyvin ja loput pystyi hyvin lipittelemään sellaisenaan.

J: Tuoksussa ja maussa on tammea, trooppisia hedelmiä ja voita. Maku ei ole kovin hapokas ja sopii hyvin savustetun lohen kanssa. Maku oli miellyttävä, vaikka viini ehti hieman lämmetä lasissa. Hieman viileämpänä tätä voisi juoda sellaisenaan, mutta en suosittele juomista ihan jääkaappikylmänä, jotta maku pääsee paremmin esille.

Viini muualla
Alko