Slayer Reign in Blood Red 2011

Mikä viini?
Slayer Reign in Blood Red 2011 (100 % Cabernet Sauvignon; 119 kruunua Systembolagetissa tai 6 pulloa 95,40 € Alkon tilausvalikoimassa)

Minkä kanssa nautittu?
Ribsit

Mitä etiketti lupaa?
Tummia marjoja, tammea, mausteita, aavistuksen tuoreita marjoja ja pehmeitä tanniineja

Mitä rypäle lupaa?
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa

Kommentit

M: Tämä on helposti juotavaa mustaherukkahilloa, amerikkalaista colacola-viiniä. Tuoksu on makea ja herukkainen, samoin maku. Tanniineja ei ole oikeastaan ollenkaan, tammen mukanaan tuomaa vaniljaisuutta on aavistus. Erinomainen dokabiliteetti - jos olisin Slayer-fani, tilaisin tätä Alkosta kauniita kesäisiä grillauspäiviä varten ja juottaisin tätä kaikille kavereillekin, mutta nyt jätän väliin. Mausteisten ribsien kanssa viini toimi hyvin ja plus-miinusasteikolla se saa arvosanaksi +.

J: Tuoksussa on herukkahilloa, nahkaa ja vaniljaa. Maku on makea, mutta hapokas ja siinä on puolukan lisäksi aavistus mansikkaa. Sopii BBQ-maustetun lihan seuraksi, ei seurusteluviiniksi eikä pihviviiniksi. Ei aiheuta mitään suuria tunteita. Arvosana +.

Viini muualla
Systembolaget
Alko
Slayer Drinks Shop

Ribsit (kahdelle)

> 1,5 kg ribsejä
2 kpl lihaliemikuutioita
1 kynsi valkosipulia
mustapippuria
BBQ-kastiketta tai muuta sopivaa maustetta

Keitä ribsejä lihaliemikuutioilla, valkosipulilla ja pippurilla maustetussa vedessä noin tunnin ajan. Mausta keitetyt ribsit haluamallasi tavalla, paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 min.

BBQ-kastikkeeksi tai vastaavaksi mausteeksi käy esim. valmis BBQ-kastike, Chilikaupan Sauhu-chili- ja valkosipulitahna tai Nomu African Heat -mausteseos, jonka voi sekoittaa soija- ja oliiviöljytilkkaan valkosipulisuolan kera.