Zenato Valpolicella Superiore 2010

Mikä viini?
Zenato Valpolicella Superiore 2010 (80 % Corvina, 10 % Rondinella, 10 % Croatina ja Oseleta; 12,99 €)

Minkä kanssa nautittu?
Pasta carbonara

Mitä etiketti lupaa?
Sopii pastan ja vaalean lihan kanssa.

Mitä rypäle lupaa?
Corvina: mietoa hedelmäisyyttä, hapokkuutta, aavistus karvasmantelia ja hapankirsikkaa, mansikkaa ja pähkinää
Rondinella: kirsikkaa, mansikkaa, karvasmantelia
Croatina: hedelmäisyyttä, pehmeitä tanniineja, suklaata, kahvia ja luumua
Oseleta: kirsikkaa, hapankirsikkaa, mustikkahilloa, luumua, valkosuklaata, orvokkia, ruusua, yrttejä, tupakkaa, pähkinää

Kommentit

M: Tuoksu on marjainen ja maanläheinen, siinä on kirsikkaa ja aavistus luumua. Maku on täyteläinen, mutta robusti, aavistuksen tanniininen. Maussa on marjoja ja mausteita ja mukavasti hilloisuutta. Pasta carbonaran kanssa viini sopi hyvin ja se saattaisi sopia myös sellaisenaan juotavaksi, jos ihan mehumaista lipiteltävää ei kaipaa ja pieni tanniinisuus ei haittaa. Mikään elegantti ja hienostunut viini tämä ei ole, vaan mukavan maukas ja tasapainoinen arkiviini. Jos asuisin Italiassa, tarjoaisin tätä rehellisen maalaisruoan, makkaroiden, kinkun ja kermaisten ja juustoisten pastaruokien kanssa. (Nimim. Italian kunniakansalaisuutta odotellessa, vink vink.) 

Plus-miinus-asteikolla ++.

J: Tuoksussa on tummia marjoja, luumuja ja nahkaa. Maku on marjaisa ja hapokas, jälkimaku on mausteinen. Sekä tuoksu että maku pehmenevät kun viinin antaa ilmaantua kunnolla. Sopi hyvin kermaisen pastan kanssa, voisi sopia jopa lohen tai muun rasvaisen kalan kanssa. Ei ihan seurusteluviini, vaatii ainakin jotain tapaksen tyylistä naposteltavaa. 

Arvosanaksi annan ++.

Viini muualla
Alko
Zenato