Wolfberger Grand Cru Pfersigberg Riesling 2011

Mikä viini?
Wolfberger Grand Cru Pfersigberg Riesling 2011 (100 % Riesling; 14,20 € Silja Linella)

Minkä kanssa nautittu?
Savusiikaa ja vihreää parsaa salaattipedillä, korianterilla ja kevätsipulilla maustettu voisula

Mitä etiketti lupaa?
Mineraalisuutta

Mitä rypäle lupaa?
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, happoja

Kommentit

M: Tuoksu on raikas, hedelmäinen, siinä on sitrusta, ananasta, persikkaa ja aavistus mineraalisuutta. Maku on tasapainoinen, hapokas, persikkainen ja mineraalinen. Oikein kiva riesling, jossa ei ole häivähdystäkään petroolista. Parsan ja siian kanssa viini kävi hyvin, sen hapokkuus tasapainotti voisulan rasvaisuutta ja sopi mainiosti yhteen parsan ja salaatin kanssa. Hapokkuuden alle kätkeytyi aavistus makeutta, joka taas täydensi hyvin suolaista ja rasvaistakin ruokaa. 

Plus-miinus-asteikolla viini saa +, sillä se on varsin kiva riesling ja sopisi kesäiselle picnicillekin ruoan seuraksi, mutta se ei kuitenkaan ole yllättävän hyvä.

J: Tuoksussa on hedelmäisyyttä, sitrusta ja trooppisia hedemiä. Maku on hapokas ja mineraalinen, mukana on myös ananasta. Maukas ja kepeä riesling, sopi hyvin siian ja parsan kanssa. Saattaisi mennä myös lohen tai muun rasvaisemmankin kalan kanssa. Tätä voisi juoda myös sellaisenaan kuumana kesäpäivänä, sillä hapokkuutta ei ole liikaa. 

Kokonaisuus on juuri sitä, mitä tämän hintaiselta viiniltä odottaakin, mutta ei kuitenkaan mitään tajuntaa räjäyttävää. Sen vuoksi annan arvosanaksi + eli viini on hintansa arvoinen.

Viini muualla
Wolfberger