Château des Loges Beaujolais Villages Nouveau 2014

Mikä viini?
Château des Loges Beaujolais Villages Nouveau 2014 (100 % Gamay; 9,98 €)

Minkä kanssa nautittu?
Patongin, Serrano-kinkun ja Appenzeller-juuston.

Mitä etiketti lupaa?
Jotain ranskaksi (emme osaa ranskaa).

Mitä rypäle lupaa?
Gamay: hedelmäinen, vähätanniininen, hapokas, marjaisa, mausteita, yrttejä, esanssisuutta

Kommentit

M: Tämä viini on HS:n arvostelun mukaan tänään jo pois muodista - tai siis tämä on se toinen Alkon valikoimiin eilen saapunut beaujolais nouveau, mutta eiköhän sama päde tähänkin. Tuoksussa on banaania ja kuningatarhilloa, vaikka Alko ei tätä banaanisena mainostanutkaan (kuinkahan banaanista se HS:ssa arvioitu sitten on?). Maku on mehumainen, banaaninen ja mustikkainen, hapokas viiniversio smoothiesta. Se on kuitenkin yllättävän ryhdikäs ja täyteläinen, ei niin hapokas kuin jotkut BN:t. 

Ilmaantuminen ja oikea lasi (Riedel Veritas Old World Pinot Noir) auttavat paljon, se täytyy myöntää, Iittalan Essence-lasi vain korosti hapokkuutta ja vähensi hedelmäisyyttä. Mikään erikoinen viini tämä ei kuitenkaan ole, mutta turha sitä on muihin viineihin verrata - eiköhän tällä taas pärjää ensi vuoden kolmanteen torstaihin saakka. 

Arvosanaksi viini saa +.

J: Tuoksussa on banaania, hilloa, vadelmaa ja mustikkaa. Ilmaantumisen myötä banaanin tuoksu heikkenee. Maku on hapokas, hieman kitkerä. Banaania ja hilloisuutta löytyy myös. 

Olen maistanut huonompaakin beaujolais nouveauta, arvosana +.

Viini muualla
Alko