Varustelekan oluttetsaus


Mitkä oluet?
Miehistö Pilsner (pilsner, hinta 3,50 € Varustelekan kaupassa)
Sissi Ale (ale, hinta 3,50 € Varustelekan kaupassa)
Upseeri IPA (IPA, hinta 3,50 € Varustelekan kaupassa)

Minkä kanssa nautittu?
Sotilaspassin.

Mitä Varusteleka lupaa?
Miehistö Pilsner: suurille massoille, jotka eivät mistään vitun hipsterioluista välitä.
Sissi Ale: sissihavuperinteen mukaisesti maustettu katajanoksilla ja marjoilla.
Upseeri IPA: hipsteriolut niille, joiden on pakko saada jotain erikoista.

Olut muualla
Miehistö Pilsner
Sissi Ale
Upseeri IPA

Kommentit

M: Maistuvat oluelle.

J: Armeijan ylijäämätarvikkeita myyvä Varusteleka on laajentanut tarjontaansa myös oluiden puolelle. Oluet on tehnyt Pyynikin panimo ja nitä saa ainakin toistaiseksi vain Varustelekan myymälästä.

Miehistö on suodattamaton pilsner. Tuoksussa on hedelmäisyyttä, viljaisuutta, hiivaa ja aavistus appelsiinia. Maku on hedelmäinen, sitruksinen ja hiivainen. Voisi jopa luulla vehnäolueksi. Tällaista saisi varmaan keiteltyä pitkän metsäkeikan aikana salaa teltan nurkassa. Yleisvaikutelma on valitettavan laimea, joten arvosanaksi tälle tulee vain 0.

Sissi alen tuoksussa on havua, karamellisuutta ja hedelmäisyyttä. Maku on enimmäkseen havuinen ja karamellinen, hieman katkera ja katajainen. Jälkimaku on lähinnä karamellinen. Maku on hieman mieto ja vetinen, mutta kyllä tämä Miehistö pilsnerin voittaa. Arvosanaksi jää kuitenkin 0.
Upseeri IPA on sameaa ja väriltään hunajaan vivahtava. Tuoksussa on sitruunaa, greippiä ja havua. Maku on hedelmäinen ja sitruunainen, ei kovin katkera. IPA:ksi aika mieto makukokemus, mutta sopii hyvin kesäolueksi. Upseerikokelas saa täten arvosanan +.
Lopuksi vielä kaikkien armeijabiisien kantaisä, jota voi kuunnella Varustelekan oluita maistellessa.