Mustikka-kuohuviinijuustokakku

Suomi 100 -marjakuohuviini Valkia 100 alkoi houkutella juustokakun tekoon, joten mustikoilla maustettu valkoherukkaviini päätyi tietenkin mustikkajuustokakkuun. Itse viini on arvioitu jo aiemmin.

Pohja

260 g (yksi paketti) kaneli-sokerikeksejä (LU Bastogne, Pirkka Elise tms.)
110 g voita

Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita voisula keksimurskaan. Painele pohja tiiviisti irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun teet täytteen.

Täyte

2,5 dl mustikoita
1,5 dl Valkia 100 -marjakuohuviiniä (1 dl täytteeseen ja 0,5 dl liivatteita varten) tai muuta makeaa kuohuviiniä
1,5 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa (myös sitruuna tai herukka voisivat sopia)
1-2 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruuna- tai limemehua
6 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Soseuta mustikat kevyesti, sekoita kuohuviinin ja tomusokerin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mustikkamassaan, sekoita mukaan myös notkistettu tuorejuusto. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

Kuumenna kuohuviini lähes kiehuvaksi kattilassa tai mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne kuohuviiniin. Anna jäähtyä. Sekoita haalea liivate-kuohuviiniseos täytteeseen.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. Koristele valmis kakku esimerkiksi tomusokerissa kieritetyillä mustikoilla ja vadelmilla.

Inspiraatio täältä