Spinnaker Shiraz 2016

Näytepullo / Norex Selected Brands

Spinnaker Shiraz 2016
Riverland, Australia; 100 % Shiraz; 8,89 €
Luomu

Tuottaja Mare Magnum, maahantuoja Norex Selected Brands

Etiketin mukaan täyteläinen, hedelmäinen ja mausteinen punaviini

Rypäleen mukaan
Shiraz: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Ruokana entrecôte ja halloumi-cashewpähkinä-granaattiomena -salaatti

Lyhyesti: mukava perusaussishiraz alle kympillä!

Kommentit 

M: Viini on väriltään syvän punainen, lähes läpinäkymätön. Sen tuoksussa on australialaiselle shiraz'lle tyypillisesti makeaa marjaa ja herukkahyytelöä sekä pippurista mausteisuutta ja pientä paahteisuutta. Samat aromit jatkuvat myös maussa. Tumman marjaisessa ja pirteän pippurisessa viinissä on myös pientä makeutta (sokeria 12 g/l), yrttisyyttä ja mausteisuutta, tanniinit ovat pehmeät. Jälkimaku on mausteinen ja pippurinen, kielelle jää pippurin lisäksi hieman neilikkaa. Entrecôten ja salaatin kanssa viini sopii hyvin, varsinkin suolainen halloumi on mainio seuralainen. Viini saa arvosanaksi +.

J: Viini on väriltään syvän rubiininpunainen. Makeahkossa tuoksussa on tummaa marjaa, karhunvatukkaa, yrttisyyttä, paahteisuutta ja hilloisuutta. Heti avaamisen jälkeen tuoksussa oli myös kumia, mutta se katosi ilmaantumisen myötä. Maku on aluksi herukkahilloinen, mutta muuttuu pian mausteiseksi, jopa pippuriseksi. Tanniineja on kohtalaisesti, tämä on ehdottomasti ruokaviini. Jälkimaku on mausteinen ja mustaherukkainen. Mediumiksi paistetun entrecôten kanssa viini sopi erinomaisesti eikä halloumisalaattikaan aiheuttanut riitasointuja. Viini kävisi hyvin grilliruoan kanssa. Arvosana +.



Halloumi-granaattiomena-cashewpähkinäsalaatti (kahdelle)


kerä jäävuorisalaattia
n. 125 g halloumijuustoa (1/2 pakettia)*
n. 1/2 granaattiomenan siemenet
80 g cashewpähkinöitä
kastikkeeseen improvisoiden sitruunamehua, oliiviöljyä, granaattiomenan mehua, suolaa ja pippuria

Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Leikkaa halloumi noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi, paista pannulla kauniin ruskeiksi. Asettele salaatinlehdet lautaselle, kaada salaatinkastike päälle. Lisää granaattiomenan siemenet, cashewpähkinät ja halloumi.

* Tai paista varmuuden vuoksi koko paketti, tulee se kuitenkin syötyä.